Συνταγογράφηση – Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων σε ασφαλιστικές εταιρείες

Η όποια συνταγογράφηση κάνετε στον ΕΟΠΥΥ σας ακολουθεί δια βίου

Κατά την διαδικασία αίτησης για ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των όρων της αίτησης, μπορεί να είναι και η συγκατάθεση του αιτούντος στην πρόσβαση της ασφαλιστικής εταιρείας στα αρχεία του ΕΟΠΥΥ ή όποιου δημόσιου άλλου ασφαλιστικού φορέα.

Αυτό σημαίνει ότι η Ασφαλιστική Εταιρεία έχει την εξουσιοδότησή σας, να μάθει ΟΛΑ τα καταγεγραμμένα από τον δημόσιο φορέα θέματα που αφορούν την υγεία σας, χωρίς κανένα περιορισμό.

Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες όπως:

  • πιθανές εισαγωγές σε νοσοκομείο
  • διαγνώσεις
  • φάρμακα
  • διαγνωστικές εξετάσεις

Από τα στοιχεία που θα αντλήσει η εταιρεία, μπορεί να σας ζητήσει πριν σας δώσει πρόταση ασφαλιστικού συμβολαίου, αντίγραφα εξετάσεων που έχετε κάνει ακόμα και 20 χρόνια πριν, όπως εξετάσεις αίματος, υπέρηχους, ακτινογραφίες, αξονικές, ιατρικές γνωματεύσεις, ιατρικές βεβαιώσεις κ.α.

Αυτό γίνεται για την αξιολόγηση του ασφαλιστικού κινδύνου

Εάν εμπίπτει το ιατρικό σας ιστορικό σε ένα αναλογικά χαμηλό ρίσκο για σοβαρές επιπλοκές υγείας, τότε μπορεί να σας δοθεί η αντίστοιχη πρόταση ασφαλιστικής κάλυψης με :

  • πιθανές έως βέβαιες εξαιρέσεις στα θέματα υγείας που έχουν καταγραφεί στον  ΕΟΠΥΥ
  • πρόσθετες επιβαρύνσεις σύμφωνα με την αξιολόγηση των εξετάσεων που θα πρέπει να προσκομίσετε

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Η συνταγογράφηση των εξετάσεων και των φαρμάκων που έχετε κάνει μέχρι τώρα σας ακολουθεί.

Στην περίπτωση αναζήτησης ιδιωτικού ασφαλιστικού συμβολαίου, τα ιδιωτικά σας δεδομένα είναι εμφανή και σας δεσμεύουν, είτε με τα θέματα υγείας που είχατε ή έχετε, είτε και με τον ίδιο τον τρόπο που έχετε αντιμετωπίσει την συνταγογράφηση μέχρι τώρα.

 

 

Πηγή  syntagografisis.gr

Αφήστε μια απάντηση